9 Mayıs 2010 Pazar

Tavuk traktörü çalışıyor

Bu kadar mekanik bir başlık attığıma bakmayın. Şerif Ebe'nin iki tavuğunu aldığımız gün kedilerimiz yavrulamış, ailemiz büyümüş gibi sevindik. Geldikleri gecenin ertesinde Çilli'nin yumurtlaması neşemize neşe kattı. Yerlerine alışsınlar diye 3 gün boyunca kümeslerinde tuttuk. Çıktıktan sonra alıp başlarını giderlerse diye korkuyorduk, ne gezer... Karavanın etrafından ayrılmıyorlar. Kızlar için yaptığımız balık konservesinin çoğunu onlar yiyor, yorulunca karavanın gölgesinde pinekliyorlar.

Tavukların yem aramak için başlarını yerden kaldırmayan hayvanlar olduğunu düşünürdüm, yanılmışım. Bizimle o kadar ilgili ve dikkatliler ki... karavanın kapısından dışarı attığım herhangi bir sebze artığını neredeyse havada kapıyorlar.

Karakız iki günde bir, Çilli her gün yumurtluyor. Haftada 10 yumurta, daha ne olsun. 4 tavuk 1 horozumuz olsun, diyorduk bu yıl ekibi büyütmekten vazgeçtik. Herşeyden önce tavuklar düşündüğümüzden daha büyükmüş kümes küçük gelebilir, tavuklar söylendiği gibi horozların liderliğine ihtiyaç duymuyor, akşam saatinde tıngır mıngır gidiyorlar kümeslerine. Ayrıca döllenmemiş yumurtalar yemek bana da kendimi iyi hissettiriyor.

1 yorum:

  1. Pek guzel olmus, hem de hafif gorunuyor. Kizlariniz gule gule kullansinlar.

    YanıtlaSil