28 Mayıs 2010 Cuma

Çadırda yılan var

Çadırı kurduğumuz ilk günlerde Ufuk biri yavru olmak üzere birbirine benzer iki yılan görmüştü. Çadırı yuvalarının üstüne kurduğumuzu düşünmüş, 'evlerini terkediyorlar' demiştik. Dün Ufuk çadıra girmek üzereyken benzer bir yılanla karşılaştı, işin kötüsü Ufuk'tan korkan yılan çadıra girdi.Çadırı depo olarak kullanıyoruz, buna devam edebilmek için yılanı çıkarmamız gerekiyordu.

Köy halkının bize zehirli diye tarif ettiği 'alagöcük'e benzemiyor. Çadırın kapısını olabildiğince açtıktan sonra dışardan vurup rahatsız etmeye çalıştık. Birkaç kez yer değiştirdi. Sonunda bir köşeye pıstı ve hiçbir hamlemize tepki vermez oldu. Biz de çadırın içinde onu aramaya başladık. İçeri girmeden tabi... Tırmıkla eşyaları sağa sola iterek. Kasalardan birinin içine girmiş. Kasayı yavaşça kapıya kadar çektik. Bekledik çıkmadı. Ufuk sopayla kasayı dürtünce hızla uzaklaşarak çalıların arasında kayboldu.

1 yorum:

  1. Ciddi buyukmus. Yakinda kediler size yavrularini hediye getirmeye baslar. Payam yakaliyor, tavuklara veriyor. Aslinda yilanlar da akrepler de yasanilan yerlerden zamanla uzaklasiyorlar.

    YanıtlaSil