Geçen yıl beceremediğimiz işlerden biri de kompostu, malzeme konusunda sıkıntı yoktu ancak karıştırmayı ve ıslatmayı ihmal ettiğimiz için kompost oluşumu epey uzadı. Bu sene işi sıkı tutmaya karar verdik. Kompost mutfağa ne kadar yakınsa o kadar kullanışlı. Arada bir sebze yıkadığımız suları ekleyerek nemi ayarlıyoruz. Karıştırma meselesini de Ufuk'un yaptığı sistemle çözünce işler yoluna girdi.



Daha büyük bir kova kullanmak isterseniz, döndürmesi kolay olsun diye demiri takacağınız deliği kovanın ortasına açmanızı öneririz.
Cok yaratici olmus. Elinize saglik. Yalniz biz artik kompost yapmayi neredeyse biraktik. Ozellikle de mutfak atiklari icin. En son harup hasadi sirasinda pekmez yapimindan cikan oldukca fazla miktardaki posa icin bir kompost baslattik. Normalde buyuk miktarda atiklar pek cikmiyor. Mutfak atiklari once tavuklara gidiyor, kalanlar da direk agac diplerinde, sebze adalarinda malcin altina konuveriyor. Giriste bir tane asma ve binlerce arkadaslari birlikteligi cemberi var. Orada her bitkinin dibine bakarak evde o siralar ne tuketildigini anlamak mumkun!:) Bu aralar cekirdek kabuklari ve mandalina kabuklari ile renkleniyor bitki dipleri!:))
YanıtlaSilahlat'a selam!
YanıtlaSiliki soru: sadece mutfak atıkları mı giriyor yoksa ot, yaprak, vb. her şeyi atıyor musunuz?
kompost oluşumu bu şekilde ne kadar sürüyor?
Süper fikirmiş bu :)
YanıtlaSil