3 Ocak 2010 Pazar

Ahlatdede mevkiinde 21700 metrekare

19  Ekim 2009 Bayramiç
Bağ Bozumu Fırtınası.

3 gündür Bayramiç'teyiz Sahibinden.com'dan bulup işaretlediğimiz ilanlardaki arazileri görüyoruz. Kalp atışlarımızı artıran birçok yer gördük. Burada ölünür dediğimiz birçok yere traktörsüz ulaşmak mümkün değil. Çoğu için elektrik de bir sorun. Alternatif enerji sistemlerini devreye alana kadar elektriğe ihtiyacımız olacak. Araziye elektrik getirmenin bedeli (mesafe 2-3 km'ye çıkınca) arazinin yarı fiyatı.

Kendimizce birçok haklı nedenden ötürü Ahlatdede'deki arazide karar kıldık. El sıkıştık, Bağ Bozumu Fırtınası'nın başladığı gün, 5 dönümünde üzüm (karasakız) bağı olan 22 dönüm bir arazimiz oldu. Arazinin kalanında bolca badem ve meşe, 3-5 antep fıstığı ve ahlat, iki yaz elması, birkaç deli zeytin, bir ceviz, kuşburnu ve böğürtlen var.

...
Bu kayıt araziyi almamızdan iki buçuk ay sonra girildi. Okumamız gerekenlerin listesini yapmak bile günlerimizi aldı. Ardından zaman zaman göz attığımız blogları açıp inceden okuduk. Permakültür videolarını yedik, içtik, bitiremedik. Permaculture: A Designers Manual'i sipariş ettik, eli kulağında. Ufuk Meyvelitepe'nin Goji Berry'lerine hayran kaldı, bir sürü fantastik tohum ekti (Goji Berry, Ginkgo biloba, Stevia, Peru Eriği, Doğu Mazısı vb.) ben yılbaşı hediyesi çorapları örürken "yeri değil, zamanı hiç değil, burası onların memleketi bile değil" diye burun kıvırdım. Ne olacak diye merak etmeden de duramadım. Olanları ilgili bölümde Ufuk zevkle anlatacaktır.

2 yorum:

  1. Hayırlı, uğurlu olsun. En önemli adımı atmişsınız. Gönülünüze göre bir bahçeniz, burada mutlu bir yaşamınız olur inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Bayramiç bizim de hayalimiz. Ciddi bir girişimden önce görüşmek tanışmak dileğiyle.

    YanıtlaSil