26 Ağustos 2011 Cuma

Solucan Kuleleri

Ufuk, kış sebzeleri için hazırladığımız yataklara yerleştirmek üzere 4 solucan kulesi hazırladı.


Neler gerekti?
  • Plastik boru
  • İnce gözenekli plastik/metal tel ya da tül
  • Matkap
  • Boruyu kesmek için taş motoru (spiral)
  • Törpü
Nasıl yaptı?
50 cm uzunluğunda 10 cm çapında 4 boru aldı.


Solucanların girip çıkması için borunun toprak altında kalacak kısmı için matkapla delikler açtı.


Deliklerin çapaklarını temizledi. Böylece minik kırmızı solucanlar kuleye sağ salim girip çıkacak.

Boruların bağlantı noktalarından kestiği 5-8 cm yüksekliğinde parçaları arasına plastik tel koyarak kapattı.


Kuleleri toprağa 20 cm kadar gömdükten sonra içlerine besin olarak yumurta kabuğu, çay, gazete parçaları ve taze mutfak atıkları koydu. Ardından da kompostan topladığımız 50-60 solucanı kulelere paylaştırdı. Solucanların kullanmaya devam etmesi için kulelere haftada birkaç kez taze mutfak atığı ekliyoruz. 






8 yorum:

  1. Faydali eser.Buralarda adamlar kavanozla solucan satiyor. Solucan toplama uzmani tipler var. Toprak icin solucandan daha etkin bir cihaz dusunulemez. Bakin ben ne yapiyorum, kurutulmus su kabaginin gobegine matkapla 3 cm capinda delik aciyorum, onlari agac dallarina oturtuyorum veya asiyorum, humming bird gelip yuva ediniyo. Siseye yem koyup ters ceviriyorsun tabak gibi bir zemin uzerinde hafif egik pozisyonda sabitliyorsun ki bi miktar yem disari ciksin. Kuslar tabaga dokulenleri sisenin agzindan cikanlari yedikce yenisi geliyo. O tabagin bi altina da daha buyuk tabak koyup icine de biraz su. Neden? Hurmalarimi yerken yorulurlarsa diye dinlenme tesisi.

    YanıtlaSil
  2. Ahlatdede'de sinekkuşuna rastlamadık hiç, kuş yuvaları yapmayı epeydir istiyoruz aslında, ama her kuşun kendine uygun yuva istediğini duyduk. Bir arkadaşımız 'bende kitabı var' dedi geçen gün. Senin yaptıkların fener gibi görünüyor olmalı ağaçlarda, mutlaka denemeliyiz. Benzer bir yuvaya sinekkuşu dışında hangi kuşlar yerleşmek ister ki?

    YanıtlaSil
  3. Firmamız Dell yetkili servisleri olarak bloğunuzdaki paylaşımları çok beğendik. çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar ben şu kısmı anlayamadım : ''Boruların bağlantı noktalarından kestiği 5-8 cm yüksekliğinde parçaları arasına plastik tel koyarak kapattı. '' plastik tel koyarak neyi nasıl kapatıyor , üstleri hava almıyor mu kapalı mı oluyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kule içine dışarıdan sinek böcek gelemesin diye kapatılmalı.

      Sil
  5. bende yaptım bu solucan kulelerinden 3 adet inşallah solucanlar gelip bu atık malzemelerimi yiyecekler bahçe gübrelenecek.

    YanıtlaSil
  6. Kötü kredi notumla evimi satın almak üzereyken endişeliydim. Bankamdan aldığım kredi reddedildi ve alamadım. Bir arkadaşıma açıkladım, sonra beni tüm zamanların en büyük adamı (Bay Benjamin Lee) ile tanıştırdı. Sorunumu ona mailine bir mesaj göndererek anlattım ve 3 iş günü içinde her şeyi çözmeme yardımcı oldu. İşimi büyütmek için de kullandığım evim için bana 3.000.000,00 Euro kredi verdi. Tanrı onu korusun! Bir grup yatırımcı ile çalışan Bay Benjamin Lee'den hızlı bir kredi için başvurabilirsiniz .. O, internetin her yerinde herkesin bahsettiği sihirbazdır ... 247officedept@gmail.com adresinden Mail yoluyla ona ulaşın.

    YanıtlaSil